استان تهران با نزدیک به ۷۰۰ اثر به ثبت ملی رسیده، بهعنوان پایتخت ایران همواره مقصد گردشگران زیادی در تمام ایام سال و بهویژه فصل بهار و ایام نوروز است. مجموعه کاخ نیاوران ، کاخ مظفری دارآباد و کاخ صاحبقرانیه نیاوران در شمیرانات، ابنیه سلطنتی کاخ گلستان ، مسجد مستوفیالممالک در محله «سنگلج» تهران، مسجد جامع ورامین، بنای تاریخی گور گنبد فیروزکوه، نارنج قلعه دماوند،مرکز شهر سلجوقی و دیالمه ری، بقایای قلعه گبری دمز آباد ورامین، قلعه ایرج پیشوا، تپه باستانی مافین آباد اسلامشهر، آتشکده تخت رستم رباطکریم، تپه گلستان، تپه کاووسیه شهرستان قدس، قلعه قجیر ملارد، پلدختر بادامک شهریار و….. جزو آثار به ثبت ملی رسیدهای است، که هرساله میزبان گردشگران داخلی و خارجی است. شهر تهران مرکز این استان و پایتخت کشور ایران است که مجموعهای غنی از زیباترین و متنوعترین جاذبههای گردشگری و آثار تاریخی ایران را در خود جای داده است. جاذبههای طبیعی تهران شامل آبشارهای زیبا، پیستهای تفریحی، تله کابین، کوههای جذاب و تپههای پرجاذبه، دریاچهها، غارها و درهها است، که با گستردگی در کل استان، بهخصوص مناطق کوهستانی یکی از پرطرفدارترین جاذبههای گردشگری تهران بوده و همهساله خیل عظیمی از گردشگران را برای بازدید از این مناطق به پایتخت میکشاند. ازجمله شاخصترین جاذبههای طبیعی استان تهران میتوان به آبشار دوقلو در شمال تهران، آبشار سنگان در «سولقان» ، آبشار و تنگه واشی در فیروزکوه، آبشار برگ جهان در لواسانات، آبشار شکرآب در «رودبار قصران» شمیرانات، پیست شمشک، پیست دیزین، پیست دربندسر، تله سیژ آبعلی، پیست توچال، تله کابین توچال، تپه سلام در مسیر کوه «پلنگ چال» امامزاده داوود، دربند، درکه، دره کن-سولقان، دریاچه تار دماوند، دریاچه سد لتیان، دریاچه سد ماملو، غار بورنیک فیروزکوه، غار رود افشان، فرحزاد و … اشاره کرد.
جاذبه های تفریحی تهران
باغ پرندگان تهران :
اگر خواستید به باغ پرندگان بروید مراقب باشید کبکهای آزاد در باغ زیر پا له نشوند و مرغابیهایی که در کنارتان و در حاشیه برکهها نشستهاند، از صدای قدمهایتان نرنجند. بزرگراه شهید بابایی در شمال این محدوده جای گرفته و خیابان کوهستان نیز از کنار آن عبور میکند. در شرق نیز این محدوده به بزرگراه شهید باقری منتهی میشود.
میدان سی تیر تهران :
حتی بسیاری از مردم محلی این میدان را نمیشناسند. میدان سی تیر جایی است که مذاهب مختلف به آرامی درکنار هم سالیان درازی را سپری کردهاند، یک کنیسه، یک کلیسا و یک آتشکده زرتشتی در اطراف خیابان سنگفرش سی تیر بنا شدهاند. در طول جنگ جهانی دوم، اسقف اعظم یهودی-لهستانی میزبان پناهندگان یهودی لهستانی بود و با افزایش جمعیت آنها، دومین کنیسه آشکانازی (نوعی سنت آلمانی-لهستانی) در مجاورت کنیسه اصلی بنا شد. کلیسای مریم مقدس در آن سوی خیابان و روبهروی آتشکده آدریان واقع شده است.
معبد آدریان تهران
سنگ بنای آدريان تهران در روز اشتاد ایزد و یزدگردی (1293خورشیدی) برابر با 13 اوت 1913 میلادی، با حضور ارباب کیسخرو شاهرخ، ریاست محترم انجمن وقت زرتشتیان تهران و تنی چند از مقامات مملکتی و عده زیادی از زرتشتیان گذارده شد. این مکان با کمک مالی پارسیان هندوستان به ویژه آقای بهرامجی بیکاجی و زرتشتیان ایرانی ساکن ایران و هند ساخته شد و در آذرماه 1286 یزدگردی (1296 خورشیدی) به اتمام رسید. پس از پایان یافتن ساختمان اخگری از آتش سپندینه آتش ورهرام یزد را با آئین ویژه ای به تهران آوردند و در آدریان جای دادند. این ساختمان يادگاري از دوران شور مشروطه خواهي در ايران است و بر مبناي معماري سنتي ايراني شکل گرفته است. ساختمانی با نمای سنگ سفید و کنگره ای در بالای دیوار و چهار ستون که در جلوی در ورودی آن زیر طاقی قرار گرفته اند و سر ستون هایی سنگی که هر کدام چهار سر گاو دارند و گویی تمام وزن این ساختمان را به دوش می کشند. برای ورود به معبد باید یک کلاه سفید و پارچه ای به سر کرد. می گویند بدون حجاب نباید وارد معبد شد.
در قسمت شمالی «آدریان» اتاقی چهار گوش بنا شده که دیوار های آن تا ارتفاع 80سانتی متری بالا آمده اند و پس از دیوارها، شیشه های یکدست و ضخیم که دود آتش بر سینه آنها نشسته است تا سقف ادامه دارد. در اتاق، یک ظرف مسی قرار دارد که که به آن مجمر می گویند، داخل مجمر کنده ای نیم سوخته و خاکستر بسیاری از آتش به جای مانده و شعله ای باریک در میان ظرف، آتش را نگه داشته است.
آدرس: خ جمهوری، خ ميرزا كوچك خان پ6
کلیسای حضرت مریم (موزه مردم شناسی آرداک مانوکیان) تهران
کلیسای حضرت مریم در سال ۱۹۳۸، همزمان با افزایش جمعیت ارامنه در تهران به عنوان مرکز و اولین خلیفهگری مستقل ایران که تا پیش از آن، کلیساها تحت پوشش خلیفه گری ایران و هندوستان فعالیت میکرد، ساخته شد. پلان کلیسا از داخل وخارج صلیبی شکل است. در سال ۱۹۴۵، با اتمام جنگ جهانی دوم، به دست گاره گین کاتولیکوس به نام کلیسای حضرت مریم تقدیس شد.
سالن کلیسا گنجایش بسیاری دارد و در حیاط آن مجسمه یادبود یپرمخان ارمنی، از مبارزان صدر مشروطیت قرار دارد.
آدرس: خ جمهوری، خ میرزا کوچک خان
خانه امام جمعه تهران
تهران منزل امام جمعه از بناهای عالی نیمه دوم قرن سیزدهم هجری قمری و محل سکونت امام جمعه تهران در دوران قبل از انقلاب اسلامی بود.
این بنا دارای اتاق ها و تالارهای متعددی است که داخل آن ها با گچ بری های زیبا تزیین شده است. درب های نفیس، اتاق ها و راهروهای این بنا از نظر دقت و ظرافت در کنده کاری و نجاری چشم گیر است.
نشانی:خیابان ناصرخسرو،کوچه امام جمعه
خانه مشیرالدوله پیرنیا تهران
عمارت مشیرالدوله از بناهای مشهور دوره قاجار است که در زمان سلطنت ناصرالدین شاه ساخته شده است و محل سکونت صدر اعظم ،حسن پیرنیا مشهور به مشیرالدوله بود .این بنا در خیابان منوچهری ،حد فاصل لاله زار و فردوسی قرار دارد که در فهرست آثار ملی نیز به ثبت رسیده است.
پس از مرگ مشیرالدوله بخشی از این حیاط از عمارت اصلی تفکیک و به عنوان مطب پسر مشیرالدوله استفاده شده است.بعدها هم از سوی وراث به فروش رسیده و بنای اصلی وقف دولت ایران شد که اکنون به موسسه مطالعات تاریخ پزشکی ،طب اسلامی و طب مکمل اختصاص دارد .
حسن پیرنیا ملقب به مشیرالدوله سیاستمدار ،تاریخدان و حقوق دان اهل تبریز بودکه چهار دوره نخست وزیر ایران در دوران حکومت احمد شاه شد.وی در 10 سال آخر عمرش اغلب به کارهای فرهنگی و علمی اشتغال داشت و آثار با ارزشی همچون تاریخ ایران باستان و داستان های ایران قدیم و حقوق بین الملل را نوشت.
حمام نواب تهران
این بنا در تاریخ 24/8/85 به شماره 16225 در فهرست آثار ملی ثبت گردیده است. حمام نواب با نشانی خیابان 15 خرداد شرقی کوچه بیک دامغانی( بازارچه نواب سابق) پلاک 215 قرار داشت که بنا به سوابق موجود و معماری قدمت آن به دوره صفویه میرسد در اولین نقشه های تهیه شده طهران به نام گذر حمام نواب ذکر گردیده است این بنا توسط زنا نی به نام های سارا سلطان خاتون و سارا حاجر خاتون که دختران فردی به نام نواب بوده اند ساخته شده است .
مالکیت ان در طی سالیان تغییرات بسیار داشته و آخرین آ نها متعلق به سه نفر به نامهای رمضان ، محمد و یزدان بهرامیان بوده است که نهایتا توسط شهرداری تملک گردیده است
حمام نواب نظیر بسیاری از حما م های عمومی گذشته به دلیل جلوگیری از اتلاف گرما و امکان استفاده از آب قنوات و چشمه ها در پایین تر از سطح زمین ساخته شده است
مصالح به کار رفته در این بنا شامل آجر، آهک ، ساروج ، سنگ وکاشی بوده که پس از مرمت از سیمان نیزاستفاده بعمل آ مده است.
حمام نواب دارای بخشهایی چون هشتی ، سربینه ، تنظیف ، گرمخانه ، توالت ، خزینه ، استخر و ستون بوده است، اما در حالت قبل از مرمت تزیینات مفصل بوده و یا اگر بوده است بر اثر مرمتهای متوالی از بین رفته است اما کاربندی ها وجود آهک بری در سطح بسیار محدود نشان از وجود تزیینات قابل توجه در حمام بوده است
به گفته اهالی این حمام دارای کتیبه کاشی کاری بوده که در چندین سال گذشته به سرقت رفته است و همچنین در دوره پهلوی از آن برای فیلم قیصر استفاده شده ا ست
این بنا در طی سالهای 85 الی 88 توسط شهرداری منطقه 12 مورد مرمت و احیاء قرار گرفته و در حال حاضر امکان بازدید گروهی گردشگران از آن فراهم است وهم اکنون در حال آماده سازی و تجهیز جهت مرکز فرهنگی می باشد
از ویژگیهای این حمام قرار گرفتن آن در محور تاریخی – فرهنگی – تجاری امزاده یحیی است محوری که با قدمت چندین صد ساله و با حفظ ارزشهای تاریخی و هویتی پتانسیل آن را دارد که با کمک متولیان امور بویژه شهرداری مورد مرمت و احیا و بازسازی قرار گرفته و بعنوان محوری تاریخی
سردر باغ ملی تهران
سر در باغ ملی طی سال های 1301 تا 1304ه.ش، به عنوان دروازه ورود به میدان مشق، که محوطه ای نظامی در اختیار قشون بود احداث شد. مدتی پس ازساخت دروازه فکر ایجاد اولین باغ عمومی شهر تهران به نام باغ ملی، در اراضی داخل میدان مشق، مطرح و طرح آن تهیه شد و به اجرا درآمد و نام دروازه میدان مشق به سردر باغ ملی تغییریافت. باغ ملی چندسالی بیشتر بر جا نماند اما نام این باغ بر سردر میدان مشق باقی ماند و مردم سردر باغ ملی را به عنوان نماد تاریخ معاصر تهران و معماری خاص تهران قدیم می شناسند. این بنا دارای2 نمای بیرونی و درونی و کار استاد جعفرخان معمار کاشانی است. سردر دارای یک سواره رو و دو پیاده رو در طرفین مي باشد که هر سه آن ها دارای دروازه های چدنی است و در زمان خود از بهترین مصالح (سنگ، آجر، چوب، آهن و برنز) به بهترین شکل معقول و کارا ساخته شده است. در معماري سردر باغ ملی تلفیق سبک ایرانی و اروپایی به خصوص در کاشی کاری و کلاه فرنگی به طور مشخص اجرا شده است. سردر باغ ملی علاوه بر نقاره زنی، دیده بانی و دروازه تردد نظامی در واقع حکم بنای یادبود فتح تهران در کودتای سوم اسفند سال1299ه.ش توسط رضا خان را داشت. درآن زمان نقاره خانه شهر از ایوان ارگ به این سردر منتقل شد. بعد از مدتی این رسم منسوخ شد و به همین خاطرسردر باغ ملی به عنوان آخرین نقاره خانه تهران معرفی می شود.
آدرس: میدان امام خمینی، خیابان امام خمینی
ده ونک تهران :
منطقه آرام ده ونک در شمال میدان شلوغ ونک، یکی از قدیمیترین محلههای تهران است. باغهای وسیع این منطقه از دیرباز مشهور بودهاند اما امروزه جاذبه گردشگری اصلی روستا در کوچههای باریک (که برخی از آنها تنها 90 سانت عرض دارند)، درهای چوبی و دیوارهای گلی خشک شده مقابل آفتاب نهفته است. باغ ایرانی این منطقه به سبک باغهای ایرانی هخامنشی طراحی شده و به ویژه در فصل گل دادن لالهها تبدیل به مکانی بسیار زیبا و مناسب برای عکاسی میشود. زورخانه قدیمی ونک یکی از آثار ثبت شده در فهرست جهانی میراث فرهنگی غیرمنقول یونسکو است. کلیسای ارمنی آپوستولیک (وابسته به پاپ) سنت میناس یکی دیگر از جاذبههای تاریخی این منطقه است. در تور مسافرتی خود حتما از این محله دیدن نمایید.
نشانی: تهران، خیابان صابری، باغ ایرانی
باغ نگارستان تهران :
در فضای آشفته مرکز تهران، وجود چنین نقطه آرامی شما را شگفتزده میکند. کاخ نگارستان، تفرجگاه تابستانی دوره قاجار، بعدها تبدیل به اولین دانشگاه مدرن ایران شد. زبانشناس مشهور ایرانی مرحوم علیاکبر دهخدا مجموعه گرانسنگ «لغتنامه دهخدا» را در همین دانشگاه به رشته تحریر درآورد. امروزه این کاخ تبدیل به موزه شده و در آن از برخی شاهکارهای کمالالملک نگهداری میشود. کافه فضای باز این موزه بسیار دوستداشتنی است و از محبوبیت فراوانی برخوردار است. اگر خوش شانس باشید میتوانید زیر گنبد حافظیه، بنایی که به تقلید از حافظیه شیراز در اینجا بنا شده است، بنشینید.
نشانی: تهران، باغ نگارستان
آرامگاه ظهیرالدوله تهران :
آرامگاه ظهیرالدوله در خیابان دربند، شمال میدان تجریش، خانه ابدی ماندگارترین هنرمندان و چهرههای فرهنگی ایران است. این آرامگاه که به نام آرامگاه شعرا نیز معروف است . صدای همهمه پرندگان در درختان کهنسال ظهیرالدوله به این آرامگاه حال و هوایی شاعرانه میدهد، آرامگاهی که میعادگاه مشتاقان برای ادای احترام به هنر و فرهنگ ایرانی است.
نشانی: تهران، دربند، آرامگاه ظهیرالدوله
برج های آ.اس.پ تهران :
این برجهای سه گانه مسکونی اوایل دهه 50 شمسی ساخته شدند. 23 طبقه هر کدام از این برجها زمانی خانه بسیاری از شخصیتهای برجسته ایرانی بودند. با وجود اینکه خود برجها در حال حاضر وضعیت مناسبی ندارند، ولی طبقه همکف آنها مملو از کافه و رستوران بوده و بین مردم تهران محبوبیت دارد.
نشانی: تهران، برجهای آ.اس.پ
خیابان ناصرخسرو تهران :
قدیمیترین خیابان تهران، خانه برخی از شناختهشدهترین بناهای تاریخی تهران است. در سفر تاریخی در طول این خیابان ابتدا از مقابل مدرسه دارالفنون اولین مدرسه مدرن ایرانی میگذرید که در دوره ناصرالدینشاه و زیر نظر امیرکبیر ساخته شد. اندکی جلوتر، نزدیک به کوچه مروی عمارت سبک گوتیک «سرای روشن» یکی از اولین مراکز تجاری ایران قرار دارد. برجهای دوقلوی شمسالعماره از پشت عمارت سر به فلک کشیدهاند و بازار عتیقه و پارچه کوچه مروی با مغازهها، بوتیکها و غذاهای خیابانی لذیذ روبهروی آن قرار دارد.
تماشاگه زمان تهران :
در محله مرفهنشین زعفرانیه در شمال تهران، موزه زمان به ما نشان میدهد که گرانقیمتترین متاع عالم در اعصار مختلف چگونه اندازهگیری میشده است. این موزه در یک عمارت زیبای هشتاد ساله، یکی از عظیمترین مجموعههای ساعت، ساعت مچی و ابزارهای زمانسنجی مانند ساعت شنی، ساعت خورشیدی و دیگر زمانسنجهای باستانی از سرتاسر جهان را در معرض دید علاقمندان قرار داده است. کافه فضای باز کنار موزه به بازدیدکنندگان فرصت میدهد تا از فضای باغهای ایرانی اطراف لذت ببرند و این عمارت زیبا را تحسین کنند.
نشانی: تهران، خیابان سرلشگر فلاحی (زعفرانیه)، نبش چهارراه پرزین بغدادی، موزه ساعت تماشاگه زمان
حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (س) :
حرم شاه عبدالعظیم محل دفن جناب عبدالعظیم حسنی است که در شهر ری (در جنوب تهران) قرار دارد. این آرامگاه مربوط به دوره ایلخانی – دوره صفوی – دوره قاجار است. بنای نخستین این آرامگاه را محمد پسر زید داعی علوی در نیمه دوم قرن سوم هجری قمری برابر با با قرن نهم میلادی تعمیر اساسی کرد. درگاه اصلی ورودی آن که در شمال آرامگاه قرار دارد به فرمان پادشاهان خاندان بویه و سپس با تلاش مجدالملک قمی ساخته شد. بنای آرامگاه در بخش پایین چهارگوشی است که هر سوی آن حدود هشت متر است. در بالا مانند همه بناهای سلجوقی برفراز چهارگوشه حرم چهار گوشوار یعنی چهار طاق مورب بنا کردهاند و بالاتر از آن یک هشت ضلعی و بر روی آن یک شانزدهضلعی ساختهاند. روی این شانزدهضلعی گنبد اصلی حرم ساخته شدهاست. تمام این بخشها از درون آیینهکاری شدهاست. تعمیر و تغییرات اصلی این بخش در زمان شاهطهماسب صفوی انجام گرفتهاست. صحنها و ایوان از آثار دوره صفوی میباشد. در دوره قاجار تعمیرات و اضافات بسیاری صورت گرفت. پوشش زرین گنبد به فرمان ناصرالدین شاه در سال ۱۲۷۰ هجری قمری برابر با ۱۸۳۵ میلادی انجام گرفتهاست.
آبشار و تنگه «واشی» فیروزکوه تهران :
آبشار و تنگه «واشی» در استان تهران، در ۱۷ کیلومتری شهر فیروزکوه، و ۱۰ کیلومتری روستای «جلیزجند» جای گرفته است. ارتفاع تقریبی آبشار تنگه ۱۵ متر است که در تنگه دوم «واشی» قرار گرفته است.تنگه واشی شامل ۲ تنگه است، که نام تنگه اول «سا» است، اما آبشار اصلی در تنگه دوم قرار دارد، که گردشگران باید از تنگه اول تا انتهای تنگه دوم را پیاده طی کنند.
برج تاریخی طغرل شهر ری :
«طغرل» که در شرق آرامگاه «ابن بابویه» در خیابانی به همین نام و در شهر ری قرار دارد، در جنوب شهر تهران واقع شده و متعلق به دوران حکومت سلجوقیان با قدمتی ۸۰۰ ساله است، که برای اولین بار در سی و پنجمین سالگرد سلطنت ناصرالدین شاه مرمت شد. این برج داری ۲۰ متر ارتفاع است، شکل ظاهری این بُرج شبیه عقربه های ساعت است و به همین دلیل بسیاری از کارشناسان بر این عقیده اند، که از روی تابش آفتاب به این برج ساعت را تشخیص می داده اند، طوری که به ازای هر ساعت از طلوع آفتاب یک کنگره از این برج روشن می شود، تا در زمانی که خورشید در نصف النهار منطقه قرار داشته باشد، درست بالای سر در جنوبی برج قرار میگیرد چرا که دربهای برج کاملاً شمالی جنوبی بوده و روی نصفالنهار واقع است، در این هنگام سایه تیغهای که بالای سر سردرب ورودی است در بالای تبری ضربی گونه سر در قرار گرفته و حکایت از لحظه اذان ظهر میکند. پس از آن و در زمان غروب آفتاب به ترتیب کنگره های طرف غروب خورشید روشن می شود، اگر یک ساعت بگذرد، یک کنگره، ۲ ساعت ۲ کنگره و …روشن می شود، تا خوشید غروب کند. اما در خصوص شخصیتی که در آن مدفون است، اختلاف نظر وجود دارد، برخی با استناد به کتاب «مجمل التواریخ» این برج را محل دفن «طغرل بیک» سلجوقی می دانند و عده ای دیگر این مکان را محل دفن «خلیل سلطان» از فرماندهان «تیمور لنگ» و همسر وی می دانند و برخی دیگر این بنا را محل دفن «فخرالدوله» دیلمی و یا «ابراهیم خواص» می خوانند.
بازار تجریش تهران :
آبشار دوقلو شمال تهران :
نامگذاری این آبشار به دلیل دوشاخه شدن آب در هنگام ریزش است، این آبشار از سری آبشارهای فصلی و چشمنواز پایتخت و با ارتفاعی ۲۷۰۰ متری از سطح دریا و در محدوده شهرستان شمیرانات است که در طبیعت بکر و زیبای کوهنوردی «دربند» به «توچال» با ارتفاع ۲۰ متری قرار دارد، که با آرامشی مثالزدنی، بینندگان را بهسوی خود جذب میکند. برای رسیدن به این آبشار کافی است، با مترو، «بی. آر. تی» و یا تاکسی خود را به میدان تجریش برسانید و سپس در مسیر خیابان «دربند» و رود «دربند» خود را به مسیر کوهنوردی «دربند» رسانده و بهسوی «توچال» حدود ۲.۵ ساعت کوهپیمایی کنید، در این مسیر، زیر پناهگاه «شیرپلا» به آبشاری زیبا میرسید، که از ذوب برفهای ارتفاعات رشتهکوه البرز ایجاد میشود.در بالای «شیرپلا» ۲ چشمه معروف «نرگس» و «فرخلا» قرار دارد، که در صورت تمایل نیز میتوانید، بهسوی این چشمهها حرکت کرده و از آب گوارای آنها بهرهمند شوید، البته بخشی از مسیر صعبالعبور بوده و نیاز به تجهیزات دارد.
غار رود افشان تهران :
غار «رودافشان» که در ۳۰ تیر ۱۳۸۴ با شماره ۱۲۲۱۳ در آثار ملی ایران ثبتشده است، در محور تهران- فیروزکوه و ١٠٣ کیلومتری تهران واقعشده و دسترسی به آن در حال حاضر از طریق روستای «سیدآباد» امکانپذیر است. غار «رودافشان» با قطری ۱۰۰ متری یکی از بزرگترین دهانههای غار کشور را دارد، که در لابهلای صخرهها پنهانشده و پیدا کردن آن بسیار دشوار است، این غار در روستای «رودافشان» از توابع شهرستان دماوند واقعشده و با شهر فیروزکوه ۶۲ کیلومتر فاصله دارد.یکی از ویژگیهای منحصربهفرد غار «رودافشان» در مقایسه با دیگر غارهای کشور این است که قندیلهایی آهکی از سقف غار آویزان شده است.
لیست 100 جاذبه شهر تهران :
جاذبه های تهران قدیم :
1. مجموعه برج آزادی
2. خانه موزه مقدم حسن آباد
3. عمارت مسعودیه بهارستان
4. باغ موزه نگارستان بهارستان
5. کاروانسرای خانات میدان شوش
6. خانه کاظمی تهران قدیم چاله میدان
7.باغ موزه قصر
8. مدرسه دارالفنون ناصرخسرو
9.خانه دکتر مصدق فلسطین
10.قنات آب شهرک امید
جاذبه های هنری تهران :
11. خانه موزه استاد صبا بهارستان
12. موزه فرش کارگر شمالی
13. موزه موسیقی الهیه
14. خانه صادق هدایت سعدی
15. موزه سینما باغ فردوس
16. موزه ابگینه و سفالینه سی تیر
17. شهرک سینمایی غزالی جاده مخصوص کرج
18. موزه هنرهای معاصر کارگر شمالی
19. تاتر شهر پارک دانشجو
20. تالار وحدت حافظ
جاذبه های فرهنگی تاریخی تهران :
21. مجموعه موزه های کاخ گلستان
22. مجموعه موزه های کاخ نیاوران
23. مجموعه موزه های کاخ سعد آباد
24.موزه عبرت ایرات عشرت آباد
25. موزه رضا عباسی شریعتی
26. موزه جواهرات چهارراه استانبول
27. موزه عروسک های ملل پاسداران
28. موزه ملی ایران سی تیر
29.موزه ملک باغ ملی
30. باغ مینیاتوری ایران جانبازان غربی
جاذبه های مذهبی تهران :
31. آرامگاه ابن بابویه
32. موزه آثار شهدا بهشت زهرا
33. موزه مرکزی شهدا طالقانی
34. مسجد و مدرسه سپهسالار ناصر خسرو
35. کلیسای سرکیس مقدس نجات الهی
36. موزه هنرهای دینی حضرت علی (ع) اسفندیار
37.حسینیه و خانه امام جماران
38. مرقد امام خمینی بهشت زهرا
39.حسینیه ارشاد شریعتی
40. امام زاده داوود کن
جاذبه های گردش و فضای سبز و پارک های تهران :
41. آبشار و آب نما تهران شهید خرازی
42. پارک ژوراسیک سعادت آباد پارک پرواز
43. باغ ایرانی شیخ بهایی
44. پارک بازیافت علی آباد جنوبی
45. دریاچه شهدای خلیج فارس چیتگر
46. بوستان نوروز پل طبیعت گنبد مینا و زیما پارک آب و آتش
47. باغ گیاه شناسی ملی پیکان شهر
48. باغ پرندگان هنگام
49. موزه حیات وحش هفت چنار
50. موزه حشرات هایک میرزا یانس چمران
جاذبه های ورزشی تهران :
51. کوهنوردی کوهستان های تهران پناه گاه های شیر پلا توچال و پناه گاه کلک چال درکه و دارآباد
52. دوچرخه سواری پارک چیتگر
53. مجموعه ورزشی استادیوم آزادی
54. مجموعه ورزشی انقلاب نیایش
55. پیست های اسکی توچال و دیزین و شمشک و …
56. پینت بال ای تهران کوهستان و انقلاب و …
57. پرواز پاراگلایدر شهران
58. جاده پیاده روی پارک پردیسان
59. پارک اختصاصی بانوان بهشت مادران حقانی
60. کارتینگ پرند
جاذبه های علمی تهران :
61. موزه پست و تلفن باغ ملی
62. موزه ملی پزشکی کارگر شمالی
63. موزه خودروهای تاریخی جاده مخصوص کرج
64. موزه تماشاگه زمان تجریش
65. نمایشگاه هوایی اتوبان کرج
66. موزه دکتر حسابی مقصود بیک
67. موزه صنعت برق پیروزی
68. رصد خانه زعفرانیه
69. پارک ترافیک مرزداران
70. موزه اسناد ملی حقانی
جاذبه های تجاری و بازارها و پاساژ های تهران :
71. بازار قدیم تهران
72. بازار سنتی تجریش
73. بازار مبل و موزه مبل یافت آباد
74. نمایشگاه بین المللی تهران چمران
75. مجتمع تجاری و پردیس بزرگ سینمایی کوروش ستاری
76. هایپر استار باکری
77. مال های جدید تهران تیراژه 2 و ارگ و تهران مال و پالادیوم …
78. مرکز خرید گلستان شهرک غرب
79. مرکز همایش های اجلاس سران
80. بازار موبایل علاالدین جمهوری
خوراکی ها و کافه و رستوران های معروف تهران :
81. رستوران ها و کافه های دربند
82. رستوران ها و کافه های درکه
83. رسووران های فرحزاد
84. کافه و رستوران های ییلاقات تهران فشم و میگون. لواسان و کن
85. کافه نادری انقلاب
86. فودکورت پالادیوم
87. قنادی های کوک
88. کافه رستوران خانه هنرمندان ایرانشهر
89. چلوکبابی های قویمی بازا تهران مسلم و شمشیری و شرف الاسلامی و …
90. دیزی سنتی آذری میدان راه آهن
جاها و جاذبه های تفریحی تهران :
91. برج میلاد و دلفیناریوم
92. آکواریوم و موزه صلح پارک شهر
93. سورتمه تهران گلابدره
94. تله کابین توچال
95. سینمای 7 بعدی پارک آب و آتش
96. دهکده آبی پارس
97. مجموعه آبی فشافویه اتوبان قم
98. باشگاه موتورسواری صحرایی اتوبان بابایی
99. سرزمین عجایب مجتمع تیراژه اشرفی اصفهانی
100. شهربازی بیلینو بوستان نهج البلاغه
مطلب خوبی بود