استان همدان جزء استانهاى غربى ايران است . شهرستانهاى اين استان عبارتاند از: همدان، ملاير، تويسرکان، نهاوند، کبودرآهنگ، اسدآباد، بهار ،رزن و فامنین. همدان شهری نشسته بر دامنه الوند، از سده هشتم پیش از میلاد پایتخت مادستان و در روزگار هخامنشیان پایتخت باستانی کشور ایران بوده و طی نزدیک به سه هزار سال گذشته همواره به عنوان یک شهر آباد پا برجا مانده و از این پیشینه کهن آثاری از دوره های گوناگون تاریخی به جا مانده است.
شیر سنگی همدان :
آرامگاه بوعلیسینا و موزه:
آرامگاه بابا طاهر :
گنبد علویان :
مجموعه فرهنگی و گردشگری هگمتانه :
هگمتانه محل شهری باستانی با ویرانههای باستانی و موزهای برای نمایش مصنوعات کشفشده می باشد . موزه هگمتانه در سال ۱۳۷۳ شمسی افتتاح شدهاست. این موزه به جز عصر روزهای دوشنبه تمام روزهای هفته باز است. این موزه در شرق تپه هگمتانه و در کنار گودال معروف فرانسویها قرار دارد. شهر باستانی هگمتانه پایتخت مادها، پایتخت تابستانی هخامنشیان که روزگارانی مردمانی در آن میزیستند، حالا به دشتی بزرگ و خالی از سکنه تبدیل شده است. اکباتان، نامی است که یونانیان باستان هگمتانه را به با این نام میخوانند، برای بازدید از این شهر باید به بافت قدیمی شهر همدان بروید. وقتی که وارد این شهر بزرگ شدید، با ۲ مسیر مجزا رو به رو میشوید؛ پیشنهاد ما این است که ابتدا به سمت موزه و کلیسا رفته و سپس از کارگاههای جنوبی و مرکزی دیدن کنید. علت این است که لازم نیست مسیر رفت و برگشت کارگاهها را دوبار طی کنید و وقت بیشتری برای بازدید خواهید داشت. در حفاریها آثاری چون تکوک طلایی بز کوهی هگمتانه و اسلحههای شکار و وسایلی چون کاسه و قاشق نقره پیدا شدند که به جز تکوک طلایی که در موزه ایران باستان نگهداری میشود، باقی آثار در موزهای که در همین مکان احداث شده، نگهداری میشوند. حتی نمونهی ساختهشده از کتیبههای گنجنامه را نیز میتوانید در این موزه پیدا کنید. در حیاط پشت موزه ستونهای این شهر و اشیای بزرگتر قرار دارد.
بعد از این که از موزه بیرون آمدید، میتوانید به سمت دو کلیسای زیبا و قدیمی بروید. کلیسا آنجلی و کلیسا گریگوری استفان در این شهر باستانی قرار دارند.این دو کلیسا در مکانی نزدیک به هم قرار دارند. ارامنههای اصفهان، تجار ارمنی روسی ساکن همدان و مهاجران در سال ۱۶۷۶ کلیسای گریگوری استفان را ساختهاند.
بعد از این که از دو کلیسا بازدید کردید، به سمت کارگاه مرکزی و جنوبی بروید. این دو کارگاه نمایی از شهر باستانی هگمتانه را نشان میدهد و اشیای داخل موزه در این دو سایت باستانشناسی کشف شدهاند. ساعات بازدید از این شهر تاریخی از ساعت ۸ صبح تا ۹ شب بوده و قیمت بلیط ورودی ۳هزار تومان در سال 96 بوده است.
موزه حمام قلعه همدان :
غار علیصدر ( بزرگترین غار آبی جهان ) همدان :
مجموعه و دهکده توریستی گنجنامه و عباس آباد :
سنگ نوشتههای باستانی گنجنامه : سنگنوشتههایی بر روی یکی از صخرههای کوه الوند از دوران داریوش و خشایارشاه هخامنشی وجود دارد. این کتیبهها سخنانی از قول شاه داریوش و خشایارشاه هستند که بر روی این کوه حکاکی شدهاند. در آن زمان این کوه در مسیر تردد پادشاهان بوده است.
بخش توریستی گنجنامه: تلهکابین، غار آکواریوم، رستورانها، مراکز خرید و فضای بازی که در برج گردشگری گنجنامه است.
دشت میشان : اگر به کوهنوردی علاقه دارید، میتوانید از صخرههای این کوه بالا رفته و به منظره پشت آبشار برسید که دشتی پر از گل است و به دشت میشان معروف شهرت دارد. البته مسیر تلهکابین از دشت میشان میگذرد و ایستگاه دوم تلهکابین واقع در همین دشت است.
ورودی غار آکواریوم ۱۲ هزار تومان و تلهکابین یک نفره ۱۶ هزارتومان، دونفره ۲۵ هزار تومان و سورتمه ریلی ۲۷ هزارتومان در سال 96 بوده است
مجتمع تفریحی سیاحتی عباس آباد (بام همدان ) :
در جنوب غربی شهر همدان و بر دامنه الوند کوه، تپه ی کوچکی قرار دارد که امروزه تبدیل به یکی از جذاب ترین جاذبه های گردشگری همدان گشته که نامش «تپه عباس آباد» است. در گذشته این تپه معروف به «تپه نقاره خانه» بوده، از این روی که هرگاه حاکمی تغییر می کرده با ساز و طبل مخصوص بر بالای این تپه مردم را از این مهم آگاه می کردند، بر همین اساس به نقاره خانه شهرت یافت.
آدرس : ۵ کیلومتری از شهر همدان و در دره عباسآباد
باغ و موزه عمارت نظری همدان :
آدرس : همدان ،خیابان عارف قزوینی، چهار راه نظری
پیست اسکی تاریک دره ( کوهستان الوند ) همدان :
دره مرادبیگ همدان :
سراب گیان و سرآب گاماسیاب همدان :
سراب گیان بهشتی گمشده با درختان چنار کهنسال که نشان از قدمت طولانی این منطقه دارد. سراب گیان با آب جوشان و فراوان خود این طبیعت زیبا را پدید آورده است. در ۲ کیلومتری سراب گیان، تپهی باستانی گیان قرار دارد که از قدمتی چندهزارساله برخوردار است و آثار بسیاری از میان این تپه کشف شده است. آدرس : ۳۰ کیلومتری جنوب شهرستان نهاوند
سرآب گاماسیاب از درههای شمالی رشته کوه گروین سرچشمه میگیرد. منشأ آب آن یخچال طبیعی است و دارای آبدهی ۵ متر مکعب در ثانیه است که این رقم در مقایسه با سایر سرآبهای موجود در زاگرس و حتی سایر سرآبهای کشور عددی قابل توجه است . آدرس : ۲۰ کیلومتری جنوب نهاوند
شهر زیر زمینی سامن همدان :
این شهر پنهان یا زیرزمینی که احتمالا در دوره قبل از اشکانی شهری مخفی بوده و بعدها از آن به عنوان گورستان استفاده می شده،کاوش های باستان شناسی در محوطه ای زیرزمینی موجب شد تا در سامن شهری پنهان کشف شود که در یک بستر سنگی ساخته شده است. تقریبا ۲۵ اتاق از این شهر زیرزمینی کشف شده که در این اتاق ها مقدار زیادی اسکلت که به دوره اشکانی تعلق دارد، وجود دارد که از زمان های دور دست نخورده است. در کنار اسکلت ها نیز هدایای قرار داشته است.با توجه به مطالعات باستان شناسی، این شهر پنهان بیش از ۳ هکتار مساحت دارد و در قسمتی از شهر زیر زمینی سامن به دلیل وجود رطوبت زیاد امکان کاوش وجود ندارد. بخشی از این شهر احتمالا در زیر خانه مردم واقع شده است و به همین خاطر ممکن است که در آن قسمت ها فاضلاب شهری نیز به شهر زیرزمینی وارد شده باشد. شهر زیرزمینی سامن در زمانی کشف شده که مخابرات استان همدان در حال کشیدن کابل فیبر نوری از زیر زمین بود.حدود ۲۵ اتاق، سالن و راهروهای ارتباطی کشف شده است. در ابتدا شواهد حاکی از آن بود که این فضاهای کشف شده مربوط به دوره پیش از اشکانی می باشد. با توجه به این کاوش ها می توان این احتمال را داد که در ابتدا این فضاها با معماری خاص جهت انجام مراسم مذهبی بوده است. این شواهد نشان می دهد که این مراسم مذهبی احتمالا به طور مخفی و در زیر زمین صورت می پذیرفته است. همچنین این احتمال نیز وجود دارد که در دوره اشکانی از این فضاها نیز به عنوان محل تدفین مردگان استفاده می شده است. این شهر زیر زمینی که ۳ تا ۶ متر زیر زمین است، کانال های حفر شده درون آن به مرور در دورههای تاریخی حفر شده اند و در اطراف آن ها همچنین اتاق های متعددی وجود دارند.کانال های حفر شده در شهر زیرزمینی سامن به لحاظ سبک و ساختار معماری، بسیار خاص هستند و کاربری مخصوص داشته اند. در این کانال ها و بعد از پاک سازی، ۶۰ اسکلت شناسایی شدند که در ۹ اتاق واقع شده بودند و بر اساس بررسی های انسان شناسی تا حدودی این احتمال وجود دارند که این تدفین ها به صورت تدفین باز انجام شده اند.
آدرس : ۱۵ کیلومتری شهر ملایر ، استان همدان
لیست جاذبه های استان همدان :
جاذبه های تاریخی و فرهنگی همدان :
تپه هگمتانه از روزگار مادها، سنگ نوشته های داریوش وخشایار شاه در گنجنامه، شیر سنگی 2300 ساله ،گنبد علویان و برج قربان از سده های ششم و هشتم ، آرامگاه استر و مردخای از سده هفتم ، کلیسای انجیلی و کلیسای استپانوس و خانه نظری از روزگار قاجار،آرامگاه بو علی سینا پزشک و دانشمند معروف ایرانی و آرامگاه باباطاهر ، موزه تاریخ طبیعی ، موزه هگمتانه ،باغ موزه دفاع مقدس و موزه مردم شناسی ، حمام قلعه که سفره خانه مرکز شهر است و از موزه های مهم شهر همدان است. میدان امام هسته مرکزی شهر همدان است و مسجد جامع و بازار های قدیمی و جدید شهر در خیابانهای اطراف این میدان قرار دارد.
جاذبه های گردشگری و تفریحی همدان :
همدان به دلیل آب و هوای خنک و چشمه ها و جویبارهای پر آبی که از کوه الوند سرچشمه می گیرند .دارای گردشگاههای طبیعی و روستاهای ییلاقی بسیاری است .دره زیبای ماوشان در شمال مریانج و در 15 کیلومتری شهر همدان، دره و آبشار گنجنامه در 5 کیلومتر شهر، تپه عباس آباد در کنار شهر و دریاچه سد اکباتان در 10 کیلومتری ابتدای جاده ملایر به سمت جنوب و در دامنه های الوند، روستای سنگی ورکانه نیز در 24 کیلومتری جنوب خاوری شهر همدان و در ادامه سد اکباتان قرار دارد .
ممنون که جاذبه های همدان رو معرفی میکنید ما هم یک مرکزی راه انداختیم که هم جاذبه های همدان رو معرفی کردیم و هم به مسافرین و گردشگرایی که به همدان میان خدمات اسکان و اجاره سوئیت روزانه ارائه میدیم خواستم از مطالب خوبتون تشکر کنم و اینکه بگم با اجازتون قسمتی از مطالب شما جهت درج در وبسایتمون به آدرس….. کپی شد
ممنون میشیم تایید بفرمایید
خواهش میکنم مشکلی برای استفاده بخشی از متن نیست / متاسفانه امکان تبلیغ سایت در نظرات نیست شما می توانید با هزینه ای اندک برای سایت خود سفارش تبلیغات بدید .
درود چرا از تویسرکان تصویری نگذاستید؟
مکانهای دیدنی و شهرها زیاد هستند و محدودیت متن داریم شما می توانید در نظرات جاهای دیدنی این شهر را معرفی کنید .
عالی بود به نسبت سایت های دیگر کامل بود