در نوروز سال 1398 سفری کوتاه داشتم از شهر شهربابک واقع در استان کرمان ، از لحاظ موقعیت جغرافیایی وقتی به شهر رفسنجان برسید باید راه خود را به طرف این شهر و روستای سنگی و تاریخی میمند انتخاب کنید و در واقع جدای از مسیر کرمان می باشد . اما اگر از کرمان حرکت کردید حتما در کبوترخان توقفی کوتاه داشته باشید و از بستنی های معروف ان بخورید ، کاملا وقتی از این بخش رد می شوید در دو طرف جاده بستنی فروشی های متعدد چشمک می زنند ! در جاده شهربابک هم تماشای کوه های سرخ سرشار از عنصر مس و تاسیسات مجتمع های مس خالی از لطف نیست . در خود شهر بابک پیشنهاد میشود از عمارت موسی خانی بازدید کنید . بازدید از این بنای تاریخی رایگان است ، در مورد بنا باید گفت یک خانه شخصی بزرگ قدیمی هست که قسمت هایی از ان بازسازی شده و هنوز جای کار فراوانی دارد . داخل ان غرفه هایی از محصولات صنایع دستی نیز می باشد چند اتاق جالب هم دارد که به عنوان موزه انواع وسائل قدیمی را در خود جای داده است .
نمای حیاط عمارت موسی خانی شهر بابک
نمای حیاط پشتی عمارت موسی خانی که هنوز مرمت نشده .
نمای یکی از چند اتاق عمارت موسی خانی که موزه هست و وسائل قدیمی را در خود جای داده ( بازدید رایگان بود )
پیشنهاد میشود اگر قصد خوابیدن را دارید شب را در شهربابک بخوابید و روز را به روستای میمند بروید . مسیر روستا میمند 15 کیلیومتری شهر بابک جدا میشود و 15 کیلومتر دیگر باید طی کنید و به روستای سنگی میمند برسید . هزینه ورود هر ماشین 15 هزارتومان یا هر نفر 3 هزارتومان می باشد . علاوه بر خانه های سنگی روستا که در دل کوه حفر شده اند روستا دارای دو مکان مهم است 1- مسجد سنگی ( با سقفی از سنگ ) که البته از لحاظ روشنایی کار ضعیف صورت گرفته و تنها یک لامپ داخل ان روشن بود . 2- آتشکده که به موزه تبدیل شده و بازدید از ان رایگان است و کلی وسائل قدیمی و جالب را در خود جای داده است و دارای روشنایی مناسبی نیز می باشد . یک اقامت گاه بوم گردی خوب هم در روستا ایجاد شده که اگر وضع مالی یتان خوب هست پیشنهاد استفاده از ان در یک شب ارزش خواهد داشت . در کنار مسجد سرویس های بهداشتی وجود دارد و به نظر می امد جدید باشند و اب گرم و داشتن مایع دستشویی از مزایای ان بود . نکته مهم در بازدید از میمند خرید محصولات محلی مثل ماست و کشک و گیاهان دارویی است که پیشنهاد میشود حتما خریداری کنید و ارزش دارد . قیمت ها هم مناسب بود . در مورد غذا قیمت ها بالاتر از شهر بود و پیشنهاد میشود اگر عیال وار سفر می کنید می توانید نهار را در رستوران های شهر بابک بخورید .
نمایی از روستای سنگی میمند
نمایی از داخل مسجد 200 ساله سنگی میمند
نمای درب ورودی یکی از منازل حفر شده داخل سنگ ها و منازل تماما سنگی روستای میمند ( شنیده ها حاکی از این بود که قدمت خانه ها به چند هزار سال میرسد و در حال حاضر فقط چند خانوار که بیشتر افراد مسن هستند اقامت دائمی در روستا دارند و گویا این منطقه قبلا کوه آتشفشان بوده است )
موزه میمند ( اتشکده ، گویا از روی ظاهر مکان به این نتیجه رسیده شده که قبلا آتشکده بوده و اطلاعات دقیقی البته در دسترس نیست )
موزه میمند دارای چند اتاق بود که وسائل مختلفی را در خود جای داده بود .
در مسیر بازگشت از روستای میمند قبل از اینکه وارد جاده اصلی بشوید یک دو راهی وجود دارد اگر قصد گردش در یک روستای ییلاقی و زیبا را دارید پیشنهاد میشود وارد این مسیر بشوید و جاده اسفالته را ادامه بدید ( بین 30 الی 60 دقیقه ) تا به روستای زیبای ریسه برسید البته قبل از روستا هم روستا ها و همچنین مسیر جاده جذابیت دارد و می توانید توقف کوتاه کنید . وارد روستا که شدید به پایین دست بروید از یک جاده خاکی حدود 5 دقیقه ای می رسید به کنار رودخانه و فضای دلربای ان . البته چون در اوائل فصل بهار رفتم خب درختان سبز نبودند و میشه گفت 50 درصد جذابیت را نداشت ولی در کل می توان از لحاظ زیبایی منطقه را مانند دهبکری بم دانست .
روستای گردشگری ریسه شهربابک
روستای گردشگری ریسه شهربابک
اگر قصد برگشت به طرف رفسنجان را هم داشتید پیشنهاد میشود ادامه را از جاده روستا بدهید . اگر این جاده اسفالته را تا انتها بروید با گذر از تپه ها و دره ها و روستاها که در کل مسیر زیبایی است وارد مسیر اصلی جاده انار به طرف رفسنجان خواهید تقریبا 30 کیلومتری رفسنجان و مسیرتان کوتاه تر میشود .
وارد شهر رفسنجان شدیم و دیدیم حیف هست از خانه حاج آقا علی ( بزرگترین خانه خشتی دنیا ) دیدن نکنیم ، تابلوها را خواندیم وارد یک بلوار شدیم اگرچه در فاصله شش کیلومتری رفسنجان بود اما جزئی از شهر بود و میشود گفت خارج از فضای شهری نشدیم رسیدیم به یک کوچه ، از همان داخل کوچه هم شکوه و ابهت خانه مبهوت کننده بود . دیوارهای خانه در حد یک قلعه بود . قیمت بلیط برای هر نفر 4 هزارتومان بود . بسیار زیبا ، مشخصا بسیار در زیباسازی خانه و مرمت ان کار شده بود . یک حیاط بسیار بزرگ ، کلی اتاق و حتی دو حیاط کوچکتر که خودشان یکجورایی خانه جداگانه بودند . حوض های زییا ، گچ بری ها ، وسائل و ….
نمایی از حیاط بزرگ خانه حاج آقا علی رفسنجان
خانه حاج آقا علی رفسنجان
خانه حاج آقا علی رفسنجان
گزارش از : مدیر مجله وبسایت برترین جاذبه ها .