شهر رفسنجان در استان کرمان واقع شده است و مجاور با استان یزد می باشد ، فاصله شهر کرمان تا رفسنجان 117 کیلومتر می باشد ، یکی از معروف ترین مواردی که با اسم رفسنجان همراه است درختان پسته فراوان آن است ، اما علاوه بر این جاذبه طبیعی ، شهر رفسنجان دارای آثار تاریخی و گردشگری و طبیعی مهم و دیدنی دیگری نیز است
با سایت برترین جاذبه ها همراه باشید با یک لیست 7 تایی از جاهای دیدنی و توریستی شهر رفسنجان کرمان
جاذبه های تاریخی رفسنجان
از جمله جاذبه های تاریخی مهم رفسنجان میتوان به کاروان سرای کبوتر خان رفسنجان، خانه حاجآقاعلی، بازار و آب انبار حاجآقاعلی، بادگیرمعین،معبد آناهیتا ، غار طوطیان در منطقه نوق، قلعه جنت آباد نوق اشاره کرد.
1.خانه حاج آقا علی ( بزرگترین خانه خشتی جهان )
بزرگترین بنای خشتی سقف دار در دنیا که در زمان قاجار توسط حاج آقا علی معروف به زعیم الله رفسنجانی (بزرگترین تاجر ایرانی آن دوره) ساختهشده است. دارای قدمت ۲۵۰ ساله . خانهای با ۸۶ اتاق و معماری خاص که توجه خاص به قرینگی بارزترین صفت در نگاه هر بیننده است. مجموعه حاجآقا علی شامل ۸ بخش خانه حاجآقا علی معروف به خانه وقفی، بازار، آبانبار، حسینیه، مسجد، کاروانسرا، حمام و یخچال است. وی در سال های پایانی زندگیش به یکباره تمام اموالش رو وقف کرد. حجم وقفیات این شخص خیر انقدر زیاد بود که خودش در روزهای آخر عمرش با مشکل امرارمعاش روبرو شده بود. هرچند زندگی شخص حاج آقا علی شیرین و جذاب اما حکایت خانه حاج آقا علی که به آن خانه وقفی نیز گفته میشه نیز خالی از جذابیت نیست .
2.معبد آناهیتا در خنامان
قدمت معبد آناهیتا به هزارهی اول قبل از میلاد مسیح (ع) می رسد! این معبد که در روستای حسینآباد قرار دارد، به علت آنکه در زمان قاجار پناهگاهی برای دزدان بوده به قلعهی دزدان نیز معروف است! جالب است بدانید یک معبد به اسم آناهیتا نیز در کشورهای خارجی وجود دارد !
3. قیصریه رفسنجان ( بازار رفسنجان )
در سال ۵۶۳ هجری قمری توسط بهرام شاه سلجوقی بازار رفسنجان احداث گردیده است. بخش شرقی بازار یا همان قیصریه، جلوهای دیگر دارد. اما متأسفانه در سال ۱۳۷۷ قیصریه دچار آتشسوزی شد و بخشی از قیصریه آسیب دید و از آن زمان تاکنون بهمرورزمان بخشهایی از آن مرمتشده است.
4.موزه مردم شناسی رفسنجان و حمام قدیمی سیدمهدی قریشی
این حمام که این روزها به موزهی مردم شناسی رفسنجان نیز معروف است، جزو زیباترین موزههای مربوط به سبک زندگی در کل ایران بهحساب میآید، از مجسمههایی که هرکدام یادآور نوع خاصی از زندگی گذشتگان است تا ظروف مسی و دستگاه دانه بری، همه برای آشنایی با زندگی مردم رفسنجان مفید است .
جاذبههای طبیعی رفسنجان
این شهر به باغهای پسته آن مشهور است. بیشترین باغهای پسته این شهر در مناطق کشکوئیه و نوق قرار دارد. علاوه بر موارد فوق شرایط اقلیمی، معادن عظیم مس سرچشمه، بزرگترین جنگل مصنوعی جهان (باغات ۱۲۰ هزار هکتاری پسته) و ییلاقاتی چون سرچشمه داوران، دره در، راویز، خنامان نیز از جاذبههای طبیعت این منطقهاست. بام رفسنجان، آبشار لولی کش، آب گرم ده ظهیر، رودخانه شاهزاده عباس، آب جوشان راویز و پدیده طبیعی چاه دریا نیز از دیگر اماکن مهم طبیعی رفسنجان است.
5.دره راگه رفسنجان
6.غار میرزا رفسنجان
در فاصله ۳۰ کیلومتری شمال شرقی شهرستان رفسنجان و در روستای ده رنج قرار دارد . در سال ۱۳۸۷ توسط گروه هلالاحمر غار میرزا شناسایی شد، غار میرزا ۸ تالار اصلی و ۴ تالار فرعی دارد و نکتهی جالب حتی ساکنین محلی رفسنجان هم نسبت به وجود آن اطلاع کمی دارند، به همین دلیل تماشای فضای بکر و دستنخوردهی آن یکی از مناسبترین جاهای دیدنی رفسنجان است، این غار در فضای میانی دارای فرود ۹۰ متری و وسعتی به اندازهی ۱۵۰ مترمربع است، ویژگی خاصی که در کشور کم نظیر است. ارتفاع بعضی از قندیل ها به ۴ متر می رسد که سقف تالار را به کف آن متصل می کنند. در تالارغربی فسیل جانوری وحشی و در انتهای تالار شمالی برکه آبی وجود دارد. در سقف تالار شمالی دهلیزی به طول ۷۰ متر وجود دارد که ورود به آن مستلزم سنگ نوردی است. از زیبایی های این غار، دست نخوردگی وسالم ماندن غار سنگ ها و استالاگتیت های آن است واز فلش های رنگی و یادگاری بر روی دیوارها خوشبختانه خبری نیست که این امرناشی از فنی بودن و صعب العبور بودن غار است. برای دسترسی به این غار باید بعد از گذر از داوران به سمت روستای ده رنج بروید.
7. درخت پسته ی اودرج (درخت پستهی ۱۵۰۰ ساله با ارتفاع ۱۵ متر ) رفسنجان
واقع در روستای تاریخی اودرج در فاصله ۳۵ کیلومتری رفسنجان ، یکی از نادرترین پدیدههای طبیعی را از نزدیک ببینید.
اگر جای جالب دیگری در رفسنجان می شناسید در نظرات معرفی کنید
جالب بود. انشالله یک روزی میرم رفسنجان