زنجان در شمال غربی ایران قرار گرفته و از مناطق آذربایجانینشین محسوب میشود. مرکز این استان، شهر زنجان است. استان زنجان یا به پارسی میانه ” زنگان ” با زیباییهای طبیعی و بناهای تاریخی میتواند مقصدی مناسب برای گردشگران باشد. این استان دارای ۸ شهرستان و از شمال با استانهای اردبیل و آذربایجان شرقی، از شمال شرق با استان گیلان، از شمال غرب با استان آذربایجان غربی، از جنوب با استان همدان، از غرب و جنوب غرب با استان کردستان و از شرق با استان قزوین همسایه است.
اگر شما هم قصد دارید که از زیباییهای این استان دیدن کنید شماره امداد خودرو زنجان (09121410056) با مدیریت محمود بهرامی که سرتاسر استان و تمامی محورهای مواصلاتی استان زنجان با سایر استانهای مجاور را تحت پوشش داشته را همراه با مدارک خودرو به همراه داشته باشید و با آرامش خاطر مسیر سفر خود را طی کنید.
سد گاوازنگ و مجموعهی ائلداغی زنجان :
در قسمت شمالی شهر زنجان، مجموعهی تفریحی گاوازنگ و ائل داغی قرار دارد که از آن، با عنوان بام زنجان نیز یاد میشود. این مجموعه به دو قسمت تقسیم میشود. قسمت اول مجموعهی تفریحی ائلداغی که در دارای پارک و آلاچیق، رستوران، مراکز تفریحی و البته قلهی کوه برای کوهنوردی است. قسمت دوم نیز شامل سد گاوازنگ میباشد؛ در گاوازنگ میتوانید به رستوران و کافیشاپ بامشهر بروید، در آب سد به قایقسواری بپردازید و در نمایی زیبا، کل شهر را نظارهگر باشید.
روستای شیت زنجان :
روستای شیت از توابع بخش چورزق شهرستان طارم در استان زنجان میباشد. روستای سرسبز شیت روستایی کوهستانی است که در بخش شمالی استان زنجان واقع شدهاست.از جاذبههای دیدنی و گردشگری روستا: چشمه سارها، قلعه شیت، رودخانه چهار فصل، غار سیدباغی، ییلاق دولا و ییلاق نراب، امامزاده سید محمد ماهوری شیت. فاصله این روستا تا مرکز استان در حدود ۱۲۶ کیلومتر و تا نزدیکترین شهر (چورزق: مرکز بخش) ۸ کیلومتر و تا مرکز شهرستان (آب بر) ۳۸ کیلومتر است. این روستا با قدمت ۵۰۰ ساله، در حال حاضر دارای ۲۴۰ خانوار و قریب به هزار نفر جمعیت دارد.
پیست اسکی پاپایی زنجان :
پیست اسکی پاپایی در ۴۵ کیلومتری جنوب غربی زنجان در منطقهای کوهستانی و در ۳ کیلومتری مرکز شهرستان ایجرود واقع است. این پیست، با وسعت ۸۰ هکتار تنها پیست اسکی استاندارد در استان زنجان است. پیست پاپایی به دلیل داشتن شیب نه چندان تند برای استفاده مردم عادی نیز مناسب است.
موزه حیات وحش طبیعی، پارک ارم زنجان :
پارک جنگلی ارم در بخش غربی شهر زنجان، بعد از میدان جهاد، ابتدای اتوبان زنجان- میانه واقع شده است. موزه تاریخ طبیعی شهر زنجان نیز در این پارک قرار دارد. این پارک محل مناسبی برای طبیعتگردی و چادر زنی است.
طبیعت هشترخان طارم زنجان :
طارم، به هندوستان ایران مشهور است. طبیعت سرسبز، آبشارهای زیبا و مردمانی خونگرم، طارم را به یک قطب گردشگری مبدل کرده است. آبشار هشترخان طارم در درهای سرسبز میان کوههای ناحیه طارم، در شرق شهر زنجان در نزدیکی روستای لار واقع است. ارتفاع آبشار حدود ۳۰ متراست. برای دیدن آبشار زیبای هشتر خان باید از جاده زنجان-طارم وارد راه خاکی و ناهمواری شد و پس از عبور از امامزاده حسن مثنی و روستای امام بهآبادی لار رسید و از آنجا تا آبشار را حدود دو ساعت پیاده پیمود. کوههای بلند و سرسبز، درهای بسیار عظیم، رودخانهای خروشان و پرآب، جنگل درختان فندق، هوای خوب و طبیعت بکر، آبشار و ناحیه هشترخان یا هشت چشمه را به یکی از نواحی زیبا و مناسب برای گردشگری، کوهنوردی و دوچرخهسواری در کوهستان تبدیل کرده است.
آبشار شارشار زنجان :
در شمال شرقی شهر زنجان در میان سنگهای صخرهای، پدیدهای زیبا به نام آبشار شارشار قرار دارد که میتوان از آن به عنوان یکی از زیباترین جاذبههای طبیعی این شهر یاد کرد. آبشار شارشار با قرارگیری در فاصلهی ۵ کیلومتری دریاچهی سد تهم، موقعیت ایدهآلی برای کوهنوردی و علاقهمندان به این رشته ایجاد کرده است که بویژه در فصول بهار و تابستان، بسیار دیدنی است.
غار کتلهخور خدابنده زنجان :
غار کتلهخور غاری است خشکی-آبی که در استان زنجان، شهرستان خدابنده و در ۸۰ کیلومتری جنوب قیدار و ۱۷۳ کیلومتری شمال همدان و ۵ کیلومتری شهر گرماب واقع شده است. در بعضی مناطق غربی ایران به کوه کم ارتفاع “کَتَله” میگویند و احتمالاً وجه تسمیه این غار نیز همین است که در یکی از این کوهها قرار گرفتهاست و خورشید از پشت آن طلوع میکند و به جای کتله خورشید به آن کتله خور میگویند. در حال حاضر این غار به سه بخش فرهنگی، تفریحی و ورزشی تقسیم شدهاست. بخش ورزشی آن که تنها مورد استفاده غارنوردان و صخرهنوردان قرار میگیرد، حدود ۴ کیلومتر است که البته هنوز انتهای آن کشف نشده است. بخش تفریحی غار نیز که جهت بازدید عموم مورد استفاده قرار میگیرد حدود ۲ کیلومتر مسیر مستقیم است که گفته میشود این مسیر تنها ۳/۱ کل غار است. بخش فرهنگی غار نیز در بخش جنوبی آن قرار دارد. قسمت اصلی آن دالانی است طبیعی که جهت برگزاری مراسمهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد.غار کتلهخور ازلحاظ کیفیت بلورها و قندیلها، زیبایی و تعدد طبقات اولین غار آهکی جهان شناخته شده است. همچنین یکی دیگر از عجایب و زیباییهای این غار تعدد طبقات آن است که اینگونه غارها در جهان بسیار کمنظیر هستند. گمان میرود که این غار دارای ۷ طبقه باشد که البته تاکنون تنها ۳ طبقه آن کشف شده است. وجود چشمههای آب بسیار زلال در اطراف این غار و حفرههای متعدد طبیعی هم از ویژگیهای منحصربهفرد این غار است.
روستای قوزلو ماهنشان زنجان :
روستای قوزلو شهرستان ماهنشان جاذبه های گردشگری و قابلیت های فراوانی دارد . طبیعت قوزلو یک طبیعت بکرو زیبایی است و کسانی که دوستدار طبیعت و اهل گردش هستند می طلبد که یک روز را درکنار رودی که از این روستا رد می شود در دل طبیعت و با نگاهی به روستای پلکانی به صفا و آرامش بگذرانند. قوزولو به دلیل ییلاقی بودن،دارای آب وهوای مناسب گیاهان گوناگون داروی وغیره را در دل کوها و دشت های خود داراست. روستای قوزلو در ۳۷کیلومتری شهر دندی است .
اکثر مردم این روستاها کشاورز و دامدار هستند و امر معاش خود را از طریق کشاورزی و دامپروری می گذرانند.
روستای شیلاندر زنجان :
شیلاندر نام روستایی بکر در شمال غرب استان زنجان است، روستایی پلکانی در میان کوه ها با چشم اندازی زیبا که هر بیننده ای را به وجد می آورد . معماری این روستا همانند ماسوله در گیلان است که در میان طبیعتی سرسبز خودنمایی می کند. وجود آبشارهای فراوان در طبیعت اطراف، زیبایی این روستا را دوچندان کرده است. برای دیدن این روستای تماشایی حدود ۱۵ کیلومتر را باید در جاده ای خاکی طی کرد و در مسیر، از دیدن طبیعت بکر و درختان پر بار گردو، گیلاس، آلبالو، توت، فندق و سیب لذت برد. اسامی نقاط معروف و دیدنی روستای شیلاندر زنجان: چپ چپ لر، سجاد شارشاری، دیوه زمین، شارشار هوندوخانا، شیره جال، کاسالی چای، بویوک چای و پیر آقاجی از محله ها و نقاط دیدنی روستای شیلاندر زنجان است. اگر قصد سفر به این روستای بکر و زیبا را دارید باید به سوی زنجان رفته و از طریق جاده زنجان-طارم و طی کردن جاده خاکی به این روستا برسید.
دودکش جن زنجان :
در ۱۲۰ کیلومتری شهر زنجان، پدیدهای طبیعی و تاریخی قرار دارد که از آن به دودکش جن یا هودو (در اصطلاح زمینشناسی هودو (Hoodoo) یاد میشود. این پدیدهی طبیعی زیبا و حیرتانگیز، در طول زمان و بر اثر فرسایش سنگهای غولپیکر و عظیم به شکل قارچ تبدیل شده و به صورت یک سنگ کوچک ریز و چند سنگ بزرگ که روی آن قرار دارد، مشاهده میشود. این پدیده در کشورهای دیگری از جمله ترکیه، صربستان، تایوان، فرانسه و کانادا نیز وجود دارد.برای دیدن این آثار میتوانید از جاده آببر به سمت هزاررود- انتهای سرازیری- نرسیده به محله دیکه سر- سمت راست جاده مشاهده فرمائید.
قلعه بهستان زنجان :
در شهرستان ماهنشان و در نزدیکی روستای بهستان و در کنار رود قزل اوزن جای گرفته است. دیرینگی این دژ به دوره مادها باز میگردد. بنای نخستین این دژ منسوب به دوره ساسانی است ، اما در دوره اسلامی و سده های ۵ تا ۷ هجری مورد استفاده بوده است.
برای مجله برترین جاذبه ها از مشاهده دو تصویر مکان های قبلی مورد جالبی به نظر آمد ، چقدر شبیه است تصویر دود کش جن به بقایای قلعه بهستان !!! نظر شما چیه ؟؟؟
مسجد جامع سجاس زنجان :
پلان این مسجد برگرفته از پلان چهارطاقی های ساسانی بوده و سبک ساخت بنا اقتباسی از بنای مذهبی پیش از اسلام در ایران می باشد. با توجه به شیوه معماری و کتیبه های موجود همچنین شباهت با بناهایی همچون مسجد جامع قروه، مسجد جامع گلابر و امامزاده عقیل (حسن آباد یاسوکند) می توان بنای اصلی را به اواخر قرن پنجم هجری قمری منصوب داشت. بخش هایی از کتیبه ها و محراب موجود، در دوره مغول به تزئینات بنا افزوده شده است. کتیبه های به جا مانده به خطوط کوفی ، ثلث و گچبری های انجام شده دارای ظرافت های هنری ویژه ای است ، فاصله از زنجان حدود 74 کیلومتر است .
معبد داش کسن (معبد اژدهای سنگی) زنجان :
عمارتی صخرهای در ۱۵ کیلومرتی زنجان، به نام معبد داش کسن یا معبد اژدهای سنگی قرار دارد که از پیشینهای به قدمت دوران حکومت ایلخانیان برخوردار است. البته برخی از باستانشناسان معتقدند که قدمت این معبد به قبل از اسلام بازمیگردد. دو نقش برجسته به صورت اژدها و چند محراب اسلامی که در دو جهت و به صورت قرینه ساخته شده است، در این بنای تاریخی مشاهده میشود و آن را به یکی دیگر از جاذبههای گردشگری زنجان تبدیل ساخته است.
باغ و عمارت تاریخی معین زنجان :
باغ و عمارت تاریخی معین در ضلع جنوب غربی شهر زنجان، از شمال در مجاورت رودخانه زنجان رود و در غرب پل سردار قرار دارد. این بنای زیبا که توسط یکی از متمولان شهر در دوره قاجاریه ساخته شده است. این اثر تاریخی از دو قسمت خانه و باغ تشکیل شده است .
موزه مردان نمکی زنجان :
مردان نمکی نامی است که به شش مومیایی کشفشده در زمستان سال ۱۳۷۲ (۱۹۹۳ میلادی) در معدن نمک چهرآباد استان زنجان داده شده است. در میان آنها جسد یک زن و یک پسر نوجوان نیز وجود دارد. تعدادی از مردان نمکی بر اثر ادامه کار معدن، بهشدت آسیب دیدهاند.
بازار زنجان :
بازار زجان در دوران آقا محمدخان قاجار آغاز و در سال ۱۲۱۳ در زمان فتحعلی شاه قاجار خاتمه یافته و مساجد و سراها و گرمابهها در سال ۱۳۲۴ به آن اضافه شده است. مجموعه بازار قدیمی به صورت یک خط مستقیم به عنوان بازار بالا و پایین به دو قسمت شرقی و غربی تقسیم شده است. گستردگی جغرافیایی بازار زنجان و تنوع راستهها، تعدد سراها و کاروانسراهای درون شهری در راستههای فرعی که هر کدام به نامی و به فعالیتی خاص اختصاص یافته و وجود مساجد فراوان گویای پویایی این مجموعه در طول زمانهای گذشته و شرایط حاکم بوده است. این بازار که طولانیترین بازار ایران سرپوشیده است، از سوی غرب و شرق گسترده شده و بدین لحاظ بازار پائین و بازار بالا تقسیم و نامگذاری شده است. بازار زنجان از نظر تولید و نوع فعالیت به هشت راسته تقسیم میشود از جمله راسته زرگرها، کفاشها، بزازها، سراجها و چند راسته دیگر.
بنای رختشویخانه (موزه رختشویخانه) زنجان :
بنای رختشویخانه یا مجموعه تاریخی رختشویخانه در قلب بافت تاریخی شهر زنجان که منطبق بر حصار قدیمی شهر میباشد، در یک منطقه پرتراکم مسکونی احداث شده است. مردم شهر لباس و رخت خود را در آن محل میشستهاند. چنین کاربری برای یک بنای عمومی در جهان مشابه ندارد یا کمنظیر است. این بنا در حال حاضر تعمیر و مرمت شده و به عنوان موزه مردمشناسی مورد استفاده قرار میگیرد و مردم میتوانند از آن بازدید کنند. سبک و سیاق معماری این بنا را میتوان به شیوه اواخر دوره قاجار و اوایل دوره پهلوی نسبت داد. دسترسی به بنای رختشویخانه از خیابان سعدی از طریق کوچه فرهنگ امکانپذیر است.
حمام حاجداداش (چایخانه سنتی حاج داداش) زنجان :
بازار قدیمی شهر زنجان و روبروی مسجد میرزایی حدود یکصد سال پیش بهعنوان حمام احداث گردیده و هماینک با حفظ بافت حمام با اندکی تغییر و ایجاد تزئینات زیبای سنتی به عنوان سفرهخانه، محل پذیرائی گردشگران و اهالی شهر مورد استفاده قرار میگیرد. این بنای تاریخی با کاشیهایی به رنگ فیروزهای، آبی روشن، آبیسیر و زرد تزئین شده است. فضای بینه، زیباترین بخش این حمام سنتی است که طاق اصلی بر روی چهار ستون سنگی مزین به سر ستونهای مکعبی شکل و بدنه مارپیچی (از نوع ستونهای ترکیبی) قرار دارد.
گنبد سلطانیه زنجان :
گنبد سلطانیه مقبره الجایتو است که در ۱۳۰۲ تا ۱۳۱۲ میلادی در شهر سلطانیه (پایتخت ایلخانیان) ساخته شد و از آثار مهم معماری ایرانی و اسلامی از شیوه معماری آذری به شمار میرود.گفته میشود در ساخت گنبد بزرگ شهر فلورانس از این گنبد الگوبرداری شدهاست. بنای این گنبد که بعد از گنبدهای سانتاماریا دلفیوره و ایاصوفیه سومین گنبد بزرگ دنیاست.شهر سلطانیه یکی از شهرهای استان زنجان است که در ۴۳ کیلومتری شهر زنجان واقع است. گنبد سلطانیه و مقبرهی اولجایتو در این شهر قرار دارند.
مکانهای اقامتی زنجان برای مسافران :
اگر از آندسته مسافران هستید که فقط از زنجان عبور میکنید و قصد اقامت یک شب را دارید، شهرداری زنجان، مکانهای موقتی را برای شما عزیزان تدارک دیده است . استراحتگاه اول، در ورودی شرقی شهر و کنار هتل بزرگ زنجان قرار دارد. استراحتگاه دوم کمی جلوتر قرار دارد. در ورودی شرقی شهر، باید وارد کمربندی جنوبی شد و سپس تا پایانهی مسافربری ادامه دهید تا به این مکان برسید.
مراکز خرید زنجان :
پاساژ نور واقع در خیابان امام، پاساژ ایرانزمین واقع در خیابان سعدی، مرکز فروش خیابان سعدی وسط، بازار قدیم زنجان، سبزه میدان و پاساژ مروارید که مرکز فروش چاقو، (سوغات اصلی زنجان) واقع در میدان انقلاب به سمت سبزهمیدان است که میتوانید سوغاتی موردنیاز خود را با قیمتی بسیار مناسبتر از فروشگاههای حاشیه خیابان تهیه کنید.
روستای تهم
بله این روستا هم جز جاذبه ها می باشد : روستای زیبای تهم از حومه بخش مرکزی شهرستان زنجان نمونهای از جاذبههای گردشگری و تفریحی این شهر است. واژه تهم برگرفته از شاهنامه و خلاصه شده «تهم تن» است. در مسیر جاده زنجان به طارم و گیلان، سد «تهم» قرار دارد. سد تهم بر روی رودخانه سارمساقلو از سرشاخههای زنجان رود و قزل اوزن احداث شده است.
سلام.خسته نباشید یاشاسین .. بوم گردی … در خدمت شماست
سلام جهت تبلیغات می توانید از بخش تبلیغات سایت درخواست بدین
آهان،یعنی ابهر خرمدره با اون همه زیبایی و طبیعت و جاهای دیدنی ک داره اینجا اسمش اصلا نیس،معلومه بااین شهرستانا مشکل دارین،توی نقشه ک سرسبزترین مناطق زنجان همین شهراس،پ چرا اسمش نیس،اگ مشکل دارین جدا کنین
خیر مشکلی با هیچ جا نداریم جاهای دیدنی فراوانه و محدودیت متن داریم و متن زیادی طولانی بشه مخاطب هم حوصله نداره بخونه . شما می توانید در نظرات مکانها رو معرفی کنید و بعدا در ویرایش مطالب بر اساس میزان محبوبیت و اهمیت اضافه میشوند .
بیشتر بودجه استان خرج ابهر و خرمدره میشه . اگه طارم هم هزینه میشد بهشت میشد .