با کاوش در قلمروی وسیع ادبیات، با گنجینهای از شاهکارهای جاودانه آشنا خواهید شد که سیر تفکر و داستانگویی بشر را شکل دادهاند. از حماسههای کلاسیک فرانسوی و یونانی تا رمانهای قرن بیستم، دنیای ادبیات، تحت تأثیر فرهنگها، دیدگاهها و بیانهای هنری متنوعی قرار گرفته است. نویسندهها، با خواندن برترین آثار ادبی نویسندگان زن و مرد، میتوانند مهارتهای نوشتاری و ادبی خود را تقویت کنند.
آثار نویسندگان معروف، از جمله نویسندگان روس، نويسندگان ايرانی، نویسندگان آمریکایی و…، میتوانند الهامبخش شما برای بهتر نوشتن باشند. از درک عمیق شکسپیر از روانشناسی انسان در «هملت» تا ماجراجوییهای ژول ورن و رئالیسم جادویی «صد سال تنهایی» گابریل گارسیا مارکز، این شاهکارها هم به عنوان مربی و هم همراه نویسندهها عمل میکنند. در ادامه، آثار برتر و کتابهای مشهور ادبیات آمریکا، فرانسه، روسیه و… را به شما معرفی میکنیم.
چرا برای تقویت مهارت نویسندگی باید کتاب بخوانیم؟
غوطهور شدن در دنیای وسیع کتابهای نویسندگان معروف و رمان نویس ها، ابزاری قدرتمند برای نویسندگان مشتاقی بوده که به دنبال بهبود مهارتهای نوشتاری خود هستند. با خواندن کتابهای نویسندگان روسی، فرانسوی، انگلیسی و…، با زبان، سبک و تکنیکهای داستانسرایی آشنا میشوید و دایره واژگانتان نیز گسترش پیدا میکند.
با کاوش در آثار ادبی متنوع، نویسندگان در معرض طیف وسیعی از سبکهای نوشتاری قرار میگیرند که هر کدام جذابیتهای منحصر به فرد خود را دارند. برای مشاهده آگهیهای استخدام نویسنده، میتوانید به لینک زیر مراجعه کنید:
https://karbord.io/jobs/author
فراتر از جنبههای فنی، کتابها به عنوان مخزنی از تجربیات و احساسات انسانی عمل میکنند. آنها پیچیدگیهای زندگی را نشان داده و به نویسندگان این امکان را میدهند تا به درک پیچیدگیهای شخصیتی و اجتماعی بپردازند. از دریچه ادبیات، نویسندگان میتوانند دریابند که چگونه از احساسات به صورت طبیعی در تار و پود روایتهای خود استفاده کنند. این ارتباط عمیق با تجارب انسانی، یک ابزار قوی برای نوشتن داستانهایی است که با مخاطب به خوبی ارتباط برقرار میکنند.
علاوه بر این، عمل خواندن تمرینی برای چابکی ذهنی و گسترش شناختی است. نویسندگان با مطالعه آثار برتر ادبی، انگیزه شخصیتهای داستانها را رمزگشایی میکنند و تواناییهای تحلیلی و تخیلی آنها تقویت میشود. در واقع، نویسنده با خواندن این آثار، مهارتهای لازم برای خلق آثار مکتوب جذاب و تأملبرانگیز را پرورش میدهد.
بینوایان از ویکتور هوگو
کمتر کسی است که نام کتاب زیبای «بینوایان» تا به حال به گوشش نخورده باشد. بینوایان، یکی از مشهورترین و زیباترین رمان اثر ویکتور هوگو، نویسنده فرانسوی بوده و اولین بار در سال 1862 منتشر شده است. این کتاب، یکی از برترین کتابهای جهان در قرن نوزدهم بوده و همچنان، بعد از گذشت دههها، بدون شک در لیست برترین آثار ادبی جهان قرار دارد.
کتاب بینوایان، با روایت و به نمایش کشیدن بی عدالتی، به جای فقیر، فقر را محکوم کرده است. تصویری که این کتاب از نبرد واترلو، انقلاب فرانسه و زندگی زیرزمینی مردم در قرن 19 نشان میدهد، بی نظیر است.
ویکتور هوگو، یکی از بهترین نویسندگان فرانسوی بوده و دارای شهرتی جهانی است. آثار این نویسنده بزرگ، به تعداد زیادی از اندیشههای هنری و سیاسی رایج در زمان زندگی او اشاره کرده و تاریخ معاصر فرانسه را بازگو میکند.
سیر داستانی رمان بینوایان، به ماهیت قانون و اجرای حکم در آن دوران پرداخته و به معماری، تاریخ، جامعهشناسی و فرهنگ مردم در آن زمان اشاره داشته است. این کتاب، روایتگر برخورد خیر و شر و تبدیل شدن دومی به اولی است. تحلیلهای عمیق، توصیفات دقیق و سیر روایی جذاب، از ویژگیهای اصلی این اثر برتر هوگو هستند.
ژرمینال از امیل زولا
رمان ژرمینال، داستان زندگی فقیرانه معدنچیان و کارگران «مونسو» را دنبال میکند. اتین، به دلیل اعتراض به زورگویی سرکارگرش، بی کار شده و در جستجوی شغل، برای رهایی از گرسنگی به کار در معدن زغالسنگ مونسو میپردازد. اما به قدری این کار برای او سخت و دستمزدش ناچیز و کم بوده که اتین قید این کار را میزند و میخواهد به شهر دیگری برای پیدا کردن کار برود. اما با دیدن دختر یکی از معدنچیان به نام کاترین، دلباخته او شده و از ترک مونسو منصرف میشود.
او در این شهر دوستانی پیدا کرده و سپس وارد جمع مخالفان سرمایهداری میشود. خطرات کار، دستمزد کم و فقر و گرسنگی، کارگران را به ستوه آورده و از این رو، جنبشهایی آزادیخواهانه و اعتراضی به وجود میآیند. کارگران نیز با دیدن سبک زندگی مرفه و مجلل کارفرمایان خود، بیشتر عصبانی میشوند.
اتین نیز با دیدن این تفاوتها، برای آگاهی از علت این وضعیت نابرابر میان کارفرما و کارگر، در این زمینه کتابهایی میخواند و اطلاعات و دانستههای خود را با سایر کارگران به اشتراک میگذارد. به مرور، در اثر این صحبتها، تغییراتی ایجاد میشوند. کارگران، با رهبری اتین شورش میکنند تا وضعیت زندگیشان بهتر شود. اما این شورشها، پیامدهایی به دنبال داشته که امیل زولا با توصیفاتی شفاف و دقیق، به شرح آنها میپردازد.
شخصیتهای معرفیشده در این کتاب، خاکستری هستند. زولا، علاوه بر توصیف ذهنیت محدود کارگران که به وضعیت بد زندگی خود راضی هستند و درد گرسنگی را متحمل میشوند، به مدیران متمول هم میپردازد.
بابا گوریو از اونوره دوبالزاک
نویسنده کتاب بابا گوریو، انوره دو بالزاک، عمیقاً به مفهوم مهر پدری میپردازد. «پدر بودن» و رابطه میان پدر و فرزند، یکی از مضمونهای اصلی آثار بالزاک بوده، اما بابا گوریو یک اثر ویژه است.
بالزاک، نوشتن این کتاب را 3 ماه پس از پدر شدنش شروع کرد و از همان ابتدا، از اهمیت این کتاب آگاه بود.
کتاب، داستان یک پیرمرد به نام بابا گوریو را دنبال میکند که عاشقانه 2 دختر خود را دوست دارد، اما مورد بیتوجهی و بیمهری فرزندانش قرار میگیرد. او که زمانی یک تاجر ثروتمند بوده، همه ثروت و پول خود را وقف ازدواج دو دخترش کرده و روزهای آخر عمرش را در تنهایی و فقر سپری میکند.
در نهایت، او مجبور شد که به یک مهمانخانه برود. رفاقت بابا گوریو با یک جوان به نام اوژن، بخشی دیگر از اتفاقات این رمان طولانی را رقم میزند. کلود فارو، از اعضای فرهنگستان فرانسه درباره این اثر گفته است: «این داستان را بارها خواندهام و هر بار، همان هیجان مطالعه اول به من دست داده است.»
بابا گوریو، روایتگر عشقی پدرانه بوده که دخترانش را بسیار دوست دارد. اما عشق او از سوی دخترانش بی پاسخ میماند. آنها بعد از ازدواج و دریافت ارث، پدرشان را ترک میکنند. اما بابا گوریو، همچنان دخترانش را دوست دارد و در تمام فصول کتاب، میتوانیم روایت این عشق را بخوانیم.
توانمندی بالزاک در روایت این عشق، شگفتانگیز است. با خواندن هر صفحه از این کتاب، با خود فکر میکنیم که این بالاترین حد عشق است.
مادام بواری از گوستاو فلوبر
داستان کتاب مادام بواری، با فرستادن پسری برای تحصیل پزشکی توسط مادرش شروع میشود. روایت این داستان، با پزشک شدن شارل بواری پی گرفته میشود. این جوان که پزشکی تازهکار محسوب میشود و بضاعت مالی خوبی ندارد، با دختر ثروتمندی، برای دومین بار ازدواج میکند. اعتماد به نفس کم شارل، زندگی او را دچار تغییرات فراوانی میکند.
مادام بواری، جلوه عشق را در مردان بسیاری پیدا میکند؛ اما در زمانی که باید به این عشق پناه ببرد و تکیه کند، آن را پوچ و توخالی مییابد. هر یک از این مردها، ضربه مهلکی به این زن جوان وارد میکنند و شارل بواری، در تمام داستان از این وقایع بیاطلاع است. مطلع شدن شارل بواری از کلیه این وقایع، زمانی اتفاق میافتد که شالوده خانواده او از هم گسسته شده است.
محور اصلی این کتاب، مخالفت با فضای سنتی فرانسه و تمرکز روی مسائل غیرمعمول در ازدواج است. شروع این داستان با حادثهای عادی و پیش پا افتاده شروع میشود و در ادامه کتاب، به داستان زنی پرداخته میشود که برای آزادی و رسیدن به خواستههای متفاوت خود، از هیچ گونه تلاشی دریغ نمیکند.
جمعبندی
برای تقویت مهارتهای نوشتاری، نمیتوان اهمیت کندوکاو در آثار نویسندگان معروف را نادیده گرفت. از طریق این سفر ادبی، نویسندگان مشتاق میتوانند با روشهای داستانسرایی و انتقال مؤثر مفهوم به مخاطب آشنا شوند. هر اثر ادبی برتر، درس منحصر به فردی در هنر داستانسرایی ارائه میدهد.
نویسندگان، با آشنایی با آثار کلاسیک ادبی و شاهکارهای معاصر، تفاوتهای ظریف سبک و ساختار را درک کرده و ارتباطی نزدیک با تجربه انسانی ایجاد میکنند. قدرت داستانسرایی، تنها در چیدمان کلمات نیست؛ بلکه در کاوش عمیق در شرایط و روحیات انسانی نهفته است. پس اگر نویسنده هستید، حتماً فهرست کتابهای این مقاله را به خاطر بسپارید و آنها را بخوانید.